Fried yellow croaker with coriander salsa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Use small fish called little yellow croaker  (Chinese 小黄鱼 xiǎohuángyú), clean fish or ask to clean it for you in the store. Season with salt and cover with flover and fry using one table spoon of oil till gold. You can use grill but then do not cover fish in flour. In the meantime prepare salsa – chop coriander and garlic, add juice of half lemon, pepper, salt and olive (or oil), optional you can add half chopped chili pepper (without seads).

Serve salsa in small bowl or on top of the fish!

Smażone rybki z kolendrową salsą

Użyłam średniej wielkości rybek, chociaż najlepsze do tego przepisu będą sardynki, większe rybki należy oczyścić, można odciąć głowę, (jeśli nie przeraża was widok rybich oczu zerkających z talerza zostawiamy rybki w całości).

Przygotowujemy salse – siekamy kolendrę, czosnek, dodajemy sok z cytryny, (ewentualnie można dodać startą skórkę z cytryny), dwie łyżki oliwy, doprawiamy solą i pieprzem.

Smażymy rybki na patelni lub grillujemy w piekarniku, po usmażeniu skrapiamy sokiem z cytryny, podajemy z salsą w miseczce obok.

*Chwilowo mamy problem z dostępem do pstrąga, ale uważam, że warto podać salse wlaśnie do tej delikatnej, uprzednio zgrillowanej ryby.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s