Pumpkin cream soup with carrot and thyme

PUMPKIN CREAM SOUP WITH CARROT AND THYME

Ingredients

  • Half of middle size pumpkin, peeled and diced
  • One carrot, peeled and diced
  • 2 tablespoon of chopped, fresh thyme
  • Half of onion, peeled and chopped
  • 1.5 glass of chicken or vegetable broth
  • 2 gloves of garlic, chopped
  • salt and pepper
  • 2 tablespoons olive or oil
  • half teaspoon of curry

Heat the olive in a large soucepan, add the onion, after few second add pumpkin and carrot, cook gently, stirring frequently for few minutes, finally add broth, thyme and garlic, season with salt and pepper, add curry, cook till pumpkin will be soft, keep stirring, if the soup is too dense add some water. When pumpkin is soft puree soup using blender. Serve hot decorated with a twig of thyme.

Zupa-krem z dyni, z marchewką i tymiankiem

  • pół średniej wielkości dyni, obranej i pokrojonej w kostkę
  • 1 marchewka, pokrojona w plasterki
  • 2 łyżeczki posiekanego, świeżego tymianku
  • pół cebuli, posiekanej w kostkę
  • 1.5 szklanki bulionu warzywnego lub z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprzi
  • 2 łyżki oliwy lub oleju
  • pół łyżeczki curry

W garnku z grubym dnem rozgrzej oliwę, dodaj cebule, po kilku sekundach dodaj dynie i marchewkę, podsmaż delikatnie, cały czas mieszając przez około 2 – 3 minuty, dodaj bulion, tymianek, czosnek, dopraw solą i pieprzem, dodaj curry, gotuj na małym ogniu, aż dynia będzie miękka. Używając blendera zmiksuj zupę na gładki krem, jeśli zupa będzie za gęsta dodaj trochę wody. Smacznego!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s