Strawberry prawns with pasta

Ingredients

Strawberry mousse

  • 1 glass of strawberries
  • ¼ glass of white wine
  • 1 teaspoon of honey
  • 2 teaspoons of fresh thyme
  • 4 tablespoons of balsamic vinegar
  • salt & pepper

Prawns

  • 8 prawns (4 per person)
  • 2 gloves of garlic
  • ½ glass of coriander
  • salt & pepper
  • butter

Pasta

  • linguini pasta, which is flattened spaghetti (you can also use spaghetti or tagliatelle)
  • 1 chopped glove of garlic
  • 4 dry red chili, chopped without seeds
  • olive oil

Clean strawberiess, dry and put into saucepan. Add wine, honey, thyme and balsamic vinegar. Season with salt and pepper. Boil slowly till strawberies will be soft. Blend in blender and then rub through a sieve back again to sauspan. Reduce the souse till dens.

Clean prawns, dry and fry on butter with coriander and garlic.

Boil pasta al dente. Heat the olive oil in a pan, when it is hot, add chopped garlic, chilli and some freshly milled black pepper. Fry gently for about 30 second, add cooked and drain pasta, stir well.

Souce serve in a bowl.

Truskawkowe krewetki z makaronem

Mus truskawkowy

  • 1 szklanka truskawek
  • ¼ szklanki białego wina
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżeczki świeżego tymianku
  • 4 łyżki dobrego octu balsamicznego
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Krewetki

  • 8 dużych krewetek (po 4 na osobę)
  • 2 ząbki czosnku
  • pół szklanki kolendry
  • sól, pieprz
  • masło, do smażenia

Pasta

  • makaron linguini, ewentualnie spaghetti, albo tagliatelle
  • posiekany ząbek czosnku
  • 4 posiekane, suszone papryczki chili (bez nasion)
  • oliwa z oliwek

Truskawki umyć, oderwać szypułki, osuszyć, wsypać do rondelka, zalać winem, dodać miód, tymianek, ocet balsamiczny. Doprawić solą i pieprzem, gotować na małym ogniu, aż truskawki troszkę zmiękną. Zmiksować w blenderze, po czym przetrzeć przez sito. Wlać z powrotem do rondelka i jeszcze chwilę gotować na małym ogniu, aby zgęstniał.

Krewetki umyć, osuszyć, usmażyć na maśle razem z czosnkiem i kolendrą.

Ugotować makaron al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, na patelni rozgrzej oliwę, przez około 30 sekund podsmażaj posiekany czosnek i papryczki chili, po czym dodać odcedzony makaron, dobrze wymieszać.

Sos podawać w miseczce.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s