Chinese noodle soup with TOFU

Chinese noodles soup with tofu

This is quick and easy recipe, which is nice alternative for instant noodles, and you need only 15 minutes to prepare it!

Ingradiens:

  • 2 glasses of broth (about 500 ml)
  • one glass of tofu (I used 小油豆腐, small fried bean curd)
  • one glass of cut Chinese cabbage leafes
  • Chinese rice noodles
  • coriander
  • sesam oil,
  • soya souce

Boil the broth, add Chinese cabbage, in the meantime prepare Chinese rice noodles according to the instruction on the wrap, (usually you just need to cover it with hot water and wait 5 to 10 minutes), when the cabbage leaves ‘withered’ add tofu, drained noodles, season soup with sesam oil, and soya souce (be careful not to oversalt it), decorate it with coriander and sesame seeds!

Optional you can add some other vegetables like carrot, pepper, or shitake mushrooms.

Błyskawiczna zupka chińska z tofu

Zdrowsza, a równie błyskawiczna alternatywa dla chińskich zupek w proszku!

Składniki:

  • 2 szklanki bulionu
  • szklanka pokrojonego w kostkę tofu
  • szklanka pokrojonych w paski liści sałaty pekińskiej
  • makaron ryżowy
  • kolendra
  • olej sezamowy
  • sos sojowy

Zagotuj bulion, dodaj kapustę pekińską, w międzyczasie przygotuj makaron różowy, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, kiedy kapusta „zwiędnie”, dodaj tofu, makaron, dopraw kilkoma kroplami oleju sezamowego oraz sosem sojowym (uważaj, aby nie przesolić), podawaj udekorowane kolendrą.

Opcjonalnie można dodać do zupy zblanszowaną marchewkę pokrojoną w słupki, paprykę albo grzyby shitake.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s