Salmon covered with goat cheese snow

Salmon covered with goat cheese snow

  • fresh salmon
  • 100 g of goat cheese
  • 100 ml of cream 30%
  • green apple
  • caramel (see recipe for Duck with Blueberry sauce served on caramel)
  • salt, black pepper
  • oil of olive
  • lemon juice

Gently mix the goat cheese with whipped cream, put in the freezer. After at least 4 hours pull out and chop with a knife and mix in blender, then put in the freezer again, repeat the action, at least twice, until you will get the consistency of sand, store in freezer.

Prepare a thin slice of caramel.

Season salmon with salt and pepper and fry on both sides of the spoon of oil (or oil)

Cut an apple into thin slices, sprinkle with lemon juice put on the plate.

Served salmon cover with goat cheese snow, decorate with caramel.

Łosoś pod pierzynką z koziego sera

  • filet z surowego łososia
  • 200 gr sera koziego
  • 200 ml śmietany kremówki (30%)
  • zielone jabłko
  • karmel (jak w przepisie na kaczke z borówkami)
  • sól, pieprz
  • oliwa lub olej do smażenia
  • sok z cytryny

Delikatnie zmieszaj ser kozi z ubitą na sztywno śmietanką, wsadź do zamrażalnika, wyciągnij, po co najmniej 4 godzinach rozdrobnij nożem i zmiksuj blenderem, po czym ponownie schowaj do zamrażalnika, czynność powtórz, conajmniej dwukrotnie, aż do uzyskania konsystencji piasku, gotowy śnieg przechowuj w zamrażalniku.

Przygotuj cienki plaster karmelu.

Jabłko pokrój w cieniutkie plasterki, skrop sokiem z cytryny, ułóż na talerzu.

Dopraw łososia pieprzem i obsmaż z obu stron na łyżce oliwy (lub oleju).

Podawaj łososia przykrytego pierzynką z koziego sera, udekoruj karmelem.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s