Salmon rose with an apple juice stalk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salmon rose with an apple juice stalk

Rose

  • smoked salmon
  • few drops of olive oil
  • black pepper

Stalk

  • 200 ml of apple juice
  • 2 g of agar
  • few drops of green food coloring (chlorofil)

Bowl the apple juice, add agar and green food coloring, mix all together. Prepare the syringe by imposing a plastic tube, pull the green liquid into the syringe, so that the tube is filled with fluid. Be careful that the tube does not has the “air bubbles”, block tube ends, (you can use office clips), and then throw tube into a container filled with water with ice, after about two minutes, remove the tube from the water, then using a syringe, push the green stalk of the tube.

Slice smoked salmon in half crosswise. Shape the salmon rose, put on a plate. Season with black pepper and few drops of olive oil, gently add the stalk.

Łososiowa róża z jabłkową łodyżką

Róża

  • wędzony łosoś
  • kilka kropel oliwy z oliwek
  • czarny, świeżo zmielony pieprz

Łodyga

  • 200 ml soku jabłkowego
  • 2 g agaru*
  • kilka kropel zielonego barwnika spożywczego

Zagotuj sok z jabłek, dodaj agar oraz zielony barwnik spożywczy, dokładnie wymieszaj. Przygotuj strzykawkę, nakładając na jej koniec plastikową rurkę, naciągnij zielony płyn do strzykawki, tak, aby rurka była wypełniona płynem, uważaj, aby do rurki nie dostały się „bąbelki powietrza”, zatkaj wężyk na końcach, np. używając biurowego klipsa, po czym wrzuć do naczynia wypełnionego wodą z lodem, po około dwóch minutach wyjmij rurki z wody, po czym używając strzykawki wypchnij zieloną łodyżkę z rurki.

Uformuj z łososia różę, ułóż na talerzu, przypraw świeżo zmielonym pieprzem, skrop oliwą z oliwek. Do łososia delikatnie przyłóż zieloną łodyżkę.

*AGAR jest substancją żelująca, pochodzenia naturalnego, wytwarzany jest z krasnorostów (rodzaju glonów) wydobywanych głównie u wybrzeży Japonii. Agar jest popularną wśród wegetarian alternatywą dla żelatyny.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s