Smaki Tajlandii

Ciężko znaleźć kuchnie bardziej aromatyczną, bogatszą w smaki niż kuchnia tajska, stanowiąca swoiste połączenie kuchni chińskiej z  hinduską. Jeśli poszukujecie nowych smaków zachęcamy do poeksperymentowanie właśnie z kuchnią tajską. Niech Was nie przeraża ilość składników w przepisach, warto podkreślić, że zanim zacznie się przygodę z tą specyficzną kuchnią, konieczne będzie zaopatrzenie się w zestaw składników podstawowych, takich jak np. trawa cytrynowa, sos rybny, cukier palmowy czy liście limonki. Jednak jeśli raz zaopatrzycie lodówkę w te i inne składniki przyrządzanie potraw będzie procesem szybkim i bezbolesnym, warto podkreślić, że zarówno liście limonki jak i trawę cytrynową można bez obaw przetrzymywać zamrożone w lodówce.

Smaki Tajlandii to m.in. chili, mleczko kokosowe, imbir, czosnek, trawa cytrynowa, liście limonki... Potrawy są aromatyczne, jak w żadnym innym miejscu, dlatego wszelki trud włożony w przygotowanie potraw zostanie nagrodzony.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s