Chinese cabbage with chili

  • one medium-sized cabbage (0.7 kg)
  • fresh chili peppers (without seeds, chopped into slices)
  • 1 tablespoon of soya sauce
  • 2 cloves of garlic, finely chopped
  • 1 tablespoon of fresh ginger (finely chopped)
  • 2 tablespoons of oil (for frying)

Wash the cabbage, cut it into 4 cm pieces, heat the oil in a frying pan, add ginger, garlic, chilli and fry for a few seconds until they start to give an aroma, add the cabbage, soya sauce and fry for a minute. Serve immediately as a side dish with meat or rice.

 Kapusta pekińska z chili

  • średniej wielkości kapusta pekińska (0.7 kg)
  • świeże papryczki chili (bez pestek, posiekane w plasterki)
  • łyżka sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • łyżka świeżego imbiru (drobno posiekanego)
  • 2 łyżki oleju do smażenia

Kapustę umyć, pokroić w ok. 4 cm kawałki, na patelni rozgrzać olej, dodać imbir, czosnek, chili, smażyć przez kilka sekund, aż zaczną wydzielać aromat, dodać kapustę, sos sojowy, smażyć przez minutę. Podawać od razu, jako dodatek do dań mięsnych lub z ryżem

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s