Mango sorbet

  • 2 mangos
  • 2 tablespoons of honey
  • 150 ml of water
  • 1 egg white
  • ½ of lemon

Peel the mango, remove seed, cut into smaller pieces. Boil water with honey, add mangos and lemon juice, boil for 2 minutes, remove from heat, cool down and blend it. Whip the egg white, add to the mangos, stir very gently, put into freezer, best for overnight. Before serving mix sorbet in a blender, you should get the consistency of wet sand.

* The frozen sorbet is hard to put into a blender, so it’s best to freeze it in plastic containers such as from yoghurt, then it will be easier to remove.

Sorbet z mango

  • 2 mango
  • 2 łyżki miodu
  • 150 ml wody
  • 1 białko
  • ½ cytryny

Obierz mango, usuń pestkę, pokrój na mniejsze kawałki. Podgrzej wodę z miodem, dodaj mango i sok z cytryny, gotuj przez 2 minuty, zdejmij z ognia, wystudź, zmiksuj. Po całkowitym wystudzeniu dodał ubite białko, delikatnie wymieszaj, wstaw do zamrażalnika, najlepiej na całą noc. Przed podaniem zmiksuj sorbet w blenderze, otrzymując konsystencję mokrego piasku.

*Zamrożony sorbet ciężko jest przełożyć do blendera, dlatego najlepiej zamrozić go w plastikowych pojemnikach, np. po jogurtach, wtedy łatwiej będzie go wyjąć.

Advertisements

One thought on “Mango sorbet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s