Tuna in sesame with vinegar & honey sauce

Per person:

  • 3 pieces of tuna
  • 2 tbsp of black sesame (can also be a mix of black and white)
  • quarter of lime
  • 2 tbsp of honey
  • 2 tbsp of balsamic vinegar
  • 2 tbsp oil of olive
  • salt and pepper

Season tuna with salt and pepper, cover in sesame. Fry it on oil for few seconds on each side – tuna should be pink inside.

To small shot glass pure 2 tbsp of honey, then gently pure balsamic vinegar so it should made two color layers.

Serve tuna with honey-balsamic shot glass and lime.

Przepis na jedną osobę:

  • 3 kawałki tuńczyka
  • 2 łyżki czarnego sezamu (można również użyć mieszanki czarnego i białego sezamu)
  • ćwiartka limonki
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

Kawałki tuńczyka posól i popieprz, delikatnie obtocz w sezamie. Smaż po kilka sekund z każdej strony – tuńczyk powinien być lekko różowy w środku po usmażeniu.

Do kieliszka lub małej szklaneczki najpierw wlej dwie łyżki miodu następnie ocet balsamiczny w taki sposób, aby utworzył on oddzielną warstwę.

Tuńczyka podawaj z kieliszkiem z miodem i octem oraz limonką.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s