Fried apples with Chinese five spices

  • 2 apples
  • half of lemon
  • whipping cream 30%
  • pinch of five spices
  • tbls of butter
  • tbls of honey
  • teaspoon of sugar

Apples cut into slices (as on picture) while slicing add some lemon juice to prevent darkening. Fry apples in a dry pan until they will get light golden brown color, then add the butter, fry for two minutes and at the end of frying add the honey and five spices.

Meanwhile, whip the cream (you can add some sugar).

Serve apples  warm with cream on top!

  • 2 jabłka
  • połówka cytryny
  • śmietana kremówka 30%
  • szczypta przyprawy pięciu smaków
  • łyżka masła
  • łyżka miodu
  • łyżeczka cukru

Jabłka pokroić w plasterki (jak na zdjęciu), w czasie krojenia skropić sokiem z cytryny, aby zapobiec ściemnieniu.
Obsmażyć jabłka na suchej patelni, aż do lekkiego zrumienienia, po czym dodać masło, smażyć przez dwie minuty, pod koniec smażenia dodać miód i przyprawę pięciu smaków, delikatnie zamieszać, po czym zdjąć z ognia.

W między czasie ubić śmietanę (można dodać odrobinę cukru).

Jabłka podawać na ciepło z dodatkiem śmietany!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s