Chicken liver pâté

  • 50 dkg of chicken livers (or geese liver)
  • 6 tablespoons of honey
  • glass of cherry liquer
  • 1/3 cup duck’s fat
  • pepper & salt

Season livers with salt and pepper, put in a small bowl. Add cherry liquer and 4 tablespoons of honey. Cover tightly and placed in a water bath for half an hour. The water shouldn’t be boiling to much.

After half an hour carefully remove the liver, mix it with warm duck fat and the remaining two tablespoons of honey. Transfer to a jar and put in the fridge for at least 4 hours. Serve on toast with jam.

Pâté z wątróbek

  • pół kilo wątróbek drobiowych (najlepiej z gęsi)
  • 6 łyżek miodu
  • szklanka wiśniówki
  • 1/3 szklanki tłuszcz kaczego
  • pieprz
  • sól

Wątróbki posolić i popieprzyć, umieścić w niewielkim naczyniu. Zalać wiśniówką i 4 łyżkami miodu. Przykryć szczelnie i umieścić w kąpieli wodnej na pół godziny. Woda powinna być na granicy gotowania.

Po pół godziny wyjąć ostrożnie wątróbki z naczynia zmieszać z ciepłym tłuszczem kaczym i pozostałymi dwoma łyżkami miodu. Przełożyć do słoiczka i odstawić do lodówki na minimum 4 godziny. Podawać na grzance z konfiturami wiśniowymi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s