Hot cider with kumquats

DSCF4481

DSCF4480

  • 500 ml of dry cider
  • 80 ml of dark rum
  • Kumquats fruit, sliced ​​in half (you can substitute it with orange cuted into quarters)
  • apple, cut into eighths
  • cinnamon stick
  • 4 cloves
  • 2 tablespoons of brown sugar

Brown fruits in a dry pan, being careful not to burn them, after a while, add sugar and stir until dissolved. Add cider and spices, bring to a boil, then turn off the heat, add the rum, stir.

Serve hot with fruit in heat-resistant glasses.

Kumquat (Chinese 金橘, which means ‘gold orange’) – a kind of small tree or shrub, originating from China. It looks like a miniature orange, can be eaten raw, together with the skin.

DSCF4491

Grzany cydr z owocami

  • 80 ml ciemnego rumu
  • kilka owoców kumkwatu, pokrojonych w połówki (można zastąpić pokrojoną na ćwiartki pomarańczą)
  • jabłko, pokrojone w ósemki
  • laska cynamonu
  • 4 goździki
  • 2 łyżki brązowego cukru

Owoce zrumień na suchej patelni, uważając, aby nie przypalić, po chwili dodaj cukier, mieszaj, aż się rozpuści. Dodaj cydr oraz przyprawy, zagotuj, wyłącz ogień, dodaj rum, wymieszaj. Podawaj na gorąco wraz z owocami w żaroodpornych szklankach.

Kumkwat (chiń. 金橘 czyli ‘złota pomarańcza’) – rodzaj małego drzewa lub krzewu, wywodzący się z Chin. Owoce wyglądają jak miniaturowe pomarańcze, mogą być spożywane na surowo razem ze skórką. Popularne są również przetwory z kumkwatów.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s