Szaszłyki z wątróbek w japońskiej marynacie

DSCF4956

Prosty i szybki sposób na przygotowanie pysznych wątróbek, godny polecenia nie tylko przy okazji wiosennego grilla

  • Kilka wątróbek drobiowych
  • 3 łyżki japońskiej sake
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki świeżego soku z mandarynki
  • 2 łyżki białego cukru

Przygotuj marynatę mieszając dokładnie sake, sos sojowy, sok z mandarynki oraz cukier. Marynuj wątróbki najlepiej przez kilka godzin. Po czym nabij wątróbki na patyczki do szaszłyków i połóż na grillu. Grilluj przez kilka minut, obracając co jakiś czas i polewając resztką marynaty. Wątróbki powinno być lekko różowe w środku.

DSCF4962

Japanese style chicken livers

  • Several chicken livers
  • 3 tbls of Japanese sake
  • 3 tbls of soy sauce
  • 4 tbls of fresh mandarin juice
  • 2 tbls of white sugar

Mix sake, soy sauce, mandarin juice and sugar. Marinade livers in mixture for at least several hours. Put livers on grill sticks and grill them for few minutes. Turn few times while grilling and cover with rest of marinade using brush. Livers should be slightly pink inside.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s