Potato pancakes with fried eggs and caviar

DSCF5723

DSCF5729

  • 200 g of boiled potatoes
  • 100ml of cream
  • 4 tbsp of flour
  • 1 egg
  • 2 tbsp of unsalted butter
  • Salt and pepper
  • Bottomless round mold
  • 2 tbsp of black caviar
  • 4 fried eggs (to serve on top of pancakes)

Boil potatoes, mash them and mix with flour, 1 egg, cream, salt and pepper. Mix until you will have liquid batter. Leave to rest for half of hour. Fry potato batter on butter on each side for around two minutes (if you want to have perfect round shape use bottomless round mold). Serve with fried eggs and caviar on top.

DSCF5735

  • 200 g ugotowanych ziemniaków
  • 100 ml śmietany
  • 4 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masła
  • Sól i pieprz
  • Foremki bez dna do smażenia jajka
  • 2 łyżki czarnego kawioru
  • 4 jajka sadzone

Ugotuj ziemniaki, roztłucz (jak na puree), wymieszaj z mąką, jajkiem, śmietaną, solą i pieprzem. Mieszaj dokładnie, aż otrzymasz lekko płynne ciasto (w razie potrzeby dodaj trochę mąki albo śmietany). Odstaw na okolo pół godziny. Smaż ziemniaczane placuszki na maśle przez około 2 minuty na kazdej stronie, (jeśli chcesz uzyskać idealnie okrągły kształt smaż w okrągłych foremkach bez dna). Podawaj z sadzonymi jajkami i odrobiną kawioru na wierzchu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s